Om Singular Straps

Välkommen till Singular Straps – det är jag, Mikael Englund, som står bakom sidan.
 Singular Straps startades 2009 av mig och min gode vän Luca (som nu koncentrerar sig på sitt klockmärke Miró – väl värt att kolla in!) med en idé som vi haft i mer än ett år, då vi inte kunnat hitta annorlunda, roliga, färggranna och högkvalitativa klockarmband på den svenska marknaden. Med ett intresse för klockor och kläder som i stor utsträckning inspireras av kontinenten och framförallt Italien har vi alltid haft en strävan efter ett lite roligare bärande av klockan inte bara i sig själv utan som en del av en stilmässig helhet.
 En del av detta tycker vi är den sköna nonchalans eller lekfullhet man får av att byta ut reptilen på kostymklockan eller länken på sportklockan mot ett färggrant band av NATO-, Zulu- eller ”Regimental”-typ eller ett lite ruffigare skinn- eller mockaband.
Det är vad vi tycker om – och med tiden har vi förstått att vi inte är ensamma om att ha letat och längtat.
 Många frågar oss, många kommer med komplimanger och många har velat köpa.

Sortimentet var från början enbart NATO- och Zulu-band, företrädelsevis i härliga 
solida färger och intressanta randiga kombinationer – alla i utförande med ståldetaljer.
 Efterhand har sortimentet utökats med andra spännande material och typer, för att tillfredsställa och inspirera alla klockintresserade. Priserna är och kommer förbli högst rimliga och framförallt täcka våra initiala utlägg för shopen och möjlig framtida utveckling för att kunna leverera än mer intressanta saker till Sveriges klockintresserade. Målet med Singular Straps är inte att konkurrera med andra alternativ utan snarare komplettera. Vi vill gärna sprida vår fascination och vårt intresse, och vi tror att en enkel och billig tillgång till rolig variation är en bra väg att gå för ett främjande av vår passion för klockor som något mer än blott ett nyttoföremål.

Söker du något speciellt? Tveka inte att kontakta oss, vi är ständigt på jakt efter nya produkter.